Jenni Kuosa


 

Olen yksi Suomen pitkäaikaisimpia ja kokeneimpia golfammattilaisia. Golfia olen pelannut kohta 30 vuotta. Jo muutaman vuoden päästä aloittamisesta pelasin nuorten, ja myöhemmin myös naisten, maajoukkueessa. Parhaimpia amatöörisaavutuksiani ovat alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruus sekä Espoon Golfseuran joukkueessa voittamamme naisten joukkue Suomen mestaruus. Minulla on myös useita muita SM mitaleja. Maajoukkueessa parhaimpiin saavutuksiini kuuluu ehdottomasti vuoden 2002 MM-kilpailujen 11. sija, joka on Suomen kautta aikojen kolmanneksi paras sijoitus kyseisessä kilpailussa.

Ammattilaiseksi siirryin vuonna 2003,  jolloin pelasin Ruotsissa Telia Touria. Pelasin Ruotsissa hyvän kauden saavuttaen neljä top-10 sijoitusta ollen kaksi kertaa toinen. Pelioikeuden Ladies European Tourille sain heti ensimmäisellä yrittämällä syksyllä 2003 ja pelasin kiertueella aina vuoteen 2012 asti.

Vuonna 2013 oli aika ottaa seuraava askel uralla ja siirtyä valmentajaksi. Golfvalmentajan ammattitutkinnon sain päätökseen 2018. Golf on intoimoni ja haluankin jakaa yli 20 vuoden aikana oppimaani tietotaitoa eteenpäin. Olen käynyt mm. lähipeliguru Dave Peltzin lähipelikoulutuksissa ja valmentajanani on ollut myös huippuvalmentaja Mike McGetrick. Suomessa minua valmensi vuosia Nigel Miller. Tiedän, että minulla on paljon annettavaa opetukseen.

Opetusfilosofiassani perusasiat ja golfin kokonaisvaltaisuus ovat pääosissa. Hyvän lyönnin lähtökohtana ovat oikea ote mailasta, hyvä ja tasapainoinen alkuasento sekä tähtäys. Nämä ovat asioita, joihin myös maailman huipulla pelaavat ammattilaisetkin kiinnittävät huomiota jatkuvasti. Kaikki eivät lyö samalla tavalla mutta kaikilla on kuitenkin oltava perusasiat kunnossa mahdollistaakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Mielestäni on myös tärkeää, ettei kaikkia opetettavia/valmennettavia edes yritetä laittaa samaan muottiin, sillä jokainen on yksilöllinen ja siksi teenkin opetus-/valmennuspaketin ostaville TPI liikkuvuustestit. Valmennuksessani käytän apuna swingin videointia sekä Foresight GCQuad lyöntianalysaattoria.

Golfin kokonaisvaltaisuudella tarkoitan pelin eri osa-alueita ja niiden hallintaa. Moni viettää aikaansa mieluummin rangella kuin lähipelialueella mutta voin kokemuksesta sanoa, että mitä paremmin hallitsee lähipelin, sitä paremmin pystyy myös toteuttamaan pitkiä lyöntejä. Kesällä on mielestäni erittäin tärkeää käydä opetettavien kanssa myös kentällä, jotta näkee onko pelistrategiassa parannettavaa.

Toiveeni on, että oppilaat sitoutuisivat kanssani pidempään harjoitteluun, jotta he saavat eniten hyötyä pitkällä tähtäimellä.